Uithuizen – De organisatie van de Stichting Hogeland Cup maakt bekend dat, voor de 5e editie van het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi voor veldvoetbalclubs, RWE zal optreden als hoofdsponsor. Afgelopen week ondertekenden HLC-voorzitter Piet Geert Nicolay en Marinus Tabak, plantmanager bij RWE, het contract. Door de financiële bijdrage van de energieproducent uit de Eemshaven heeft het bestuur van de stichting de begroting voor het eerste lustrumtoernooi sluitend.

Dames openen toernooi
Op donderdag 27 december gaat in sportcentrum De Mencke in Uithuizen om 18.30 uur het meerdaagse toernooi van start met de voorronde van de dames. Een dag later start het B-toernooi voor heren met de openingswedstrijd tussen titelverdediger Usquert en Warffum. Op 29 december is de voorronde van de A-junioren. Bij de jeugd verdedigt het JO-19 team van VV Winsum de titel.

Titelverdediger Winsum
Na de jaarwisseling gaat het toernooi op woensdag 2 januari verder met het A-toernooi voor heren. Op voorhand lijken de 1e klassers SV Bedum en titelverdediger VV Winsum favoriet voor de eindzege. Na de voorrondes staan op donderdag 3 januari de halve finales en finales voor de dames en de JO-19 op het programma. Traditiegetrouw eindigt op vrijdag 4 januari het toernooi met de Gala-avond voor de heren van het A- en B-toernooi. Tijdens deze avond speelt het JO-19 team van topclub Leekster Eagles een demonstratiewedstrijd. In tegenstelling tot de voorrondes is de aanvang van de beide laatste speeldagen 18.00 uur. Het volledige programma staat vermeld op www.hogelandcup.nl.

Bron: Ommelander Courant 17-12-2018