Usquert – Warffum 0-0

De tweede avond werd geopend in poule A met een heuse derby tussen Usquert en Warffum. Beide ploegen wisten het publiek nauwelijks te vermaken. Het resultaat was dan ook een bloedeloze gelijkspel.

De tweede wedstrijd leverde  meteen een sensationele wedstrijd op. Onderdendam, voor het eerst vertegenwoordigd opende de score tegen Zeester. In de resterende minuten wisten de beide ploegen een aantal keren te scoren. En daar waar het leek in dat de wedstrijd in een gelijk spel zou eindigen, wist Onderdendam in de laatste minuut de winnende 3-2 te maken.

De eerste wedstrijd in poule B werd een eenzijdige wedstrijd. Noordpool was veel te sterk voor KRC  Het werd uiteindelijk 10-1.

in de tweede wedstrijd in deze poule ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Al snel kwam Winsum zondag met 2-0 voor maar Ronnie Bakker  van ZEC wist al snel de spanning terug te brengen met twee doelpunten. In de laatste minuten wist Jilles Meijer er nog een 3-2 voorsprong voor VV Winsum uit te halen. En in de laatste seconde werd er nogmaals gescoord door Ramon Kauw waardoor de eindstand op 4-2 eindigde.

De volgende kraker was tussen Zeester en Warffum. Na een rustig opgebouwde wedstrijd werd er na zeven minuten gescoord door Gert Jan Dijkhuizen en was de voorsprong voor Warffum een feit. Zeester zette alles op alles om de gelijkmaker te maker. Door een enormere gedrevenheid van de kant van Zeester werd dit vertaald in een prachtig doelpunt van Danny Beerda waardoor de stand op 1-1 werd gebracht. Binnen een minuut werd er gescoord door Jeroen Zwart die de stand via een penalty op 2-1 bracht. Al snel werd de stand door Alex Zijlstra gebracht op 2-2. In een zinderende slotminuten waaruit bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren werd er niet meer gescoord waardoor de eindstand onveranderd op 2-2 bleef.

In de volgende wedstrijd waar de teams SV Onderdendam en Usquert tegen elkaar uit kwamen werd er na  1 minuut door Sjaak Wieringa voor Usquert 1-0 gescoord. Binnen een minuut wist teamgenoot Collin Smith hier 2-0 van te maken. In de veertiende minuut wist Rowan Smith op 3-0 te brengen. Een minuut later scoorde Duurt Stoppels en wist hij de stand terug te brengen op 1-3. SV Onderdendam voerde de druk verder maar wist dat niet meer in winst om te zetten waardoor de eindstand bleef op 1-3 in het voordeel van Usquert.

De volgende wedstrijd tussen de teams ZEC en KRC beloofde eveneens spektakel. Na veel wisselende kansen aan beide zijden werd er in de vijfde minuut gescoord door Richard Knol en bracht hij de stand op 1-0 voor ZEC. Dit smaakte naar meer in een minuut later scoorde Yoel van de Meer voor de tweede maal voor ZEC. ZEC bleef de druk verder opvoeren waardoor in elfde minuut Ronnie Bakker scoorde en de stand op 3-0 wist te brengen. KRC liet het daar niet bij zitten en wist Stefan Janssen tegen te scoren waardoor de stand werd terug gebracht tot 3-1. Nog geen tien seconden later scoorde Richard Knol en even later bracht Ilyas Bahar de uiteindelijke score op 5-1.

Hierna speelden Noordpool tegen VV Winsum. Na ruim een minuut wist Vincent Zijlstra de stand voor Noordpool op 1-0 te brengen. VV Winsum liet het er niet bij zitten en Danny Mulder bracht de stand weer terug op 1-1. Beide teams waren minutenlang goed aan elkaar gewaagd waarbij er over en weer mooie kansen waren. Gijs Balkema verzilverde een kans vor Noordpool waardoor de eindstand uiteindelijk  2-1 werd.

Warffum kwam SV Onderdendam tegen in de volgende partij. Een match waarbij in het begin de partijen gelijkwaardig waren. Er waren over en weer vele kansen. Uiteindelijk wist Stefan van de Berg de stand in het voordeel van Warffum te brengen op 1-0. 15 seconden later wist Marten de Boer de spanning terug te brengen door de stand op 1-1 te brengen. Warffum wist al snel weer de leiding te pakken en door een score van Stefan van den Berg kwam Warffum weer op voorsprong met 2-1. Enkele spannende minuten volgden waarbij met name Warffum vele kansen kreeg. Uiteindelijk werd het volgende doelpunt gemaakt door Gert Jan Dijkhuizen die de stand hiermee bracht op 3-1. Na een prachtige redding van de keeper van Warffum die de bal gelijk doorspeelde naar Stefan van den Berg wist deze te scoren en stand te verhogen voor Warffum naar de eindstand van 4-1 . 

In de volgende wedstrijd kruisten Usquert en Zeester de degens. Usquert was in deze wedstrijd een maatje te groot en won de wedstrijd met 4-1.

Hiermee werd is de eindstand in deze poule geworden:

  1. Usquert: 7 punten
  2. Warffum: 5 punten
  3. SV Onderdendam: 3 punten
  4. Zeester: 1 punt

In de laatste wedstrijden van de andere poule speelden KRC en vv Winsum een zeer enerverende wedstrijd. Winsum kwam met 3-0 voor maar gedurende de wedstrijd bracht KRC de spanning terug tot 3-2. Maar daar bleef het echter bij.

In de laatste wedstrijd van de avond vond. de meest beladen derby plaats. Die tussen Noordpool en ZEC.  ZEC opende na 3 minuten de score via Ronnie Bakker. echter Sander van der Berg scoorde na. 4 minuten de gelijkmaker. Noordpool kwam op 1-2 door Gijs Balkema. Kevin Gjaltema scoorde het 3e doelpunten voor Noordpool. De wedstrijd werd weer spannend door Joel van der Meer die de 3-2 scoorde. Maar Vincent Zijlstra vergroot de voorsprong weer voor Noordpool. Met nog doelpunten van Ilias Bahar, Mike Bos en Vincent Zijlstra werd de eindstand 6-3 in het voordeel van Noordpool. Hierdoor werd Noordpool poulewinnaar en ZEC uitgeschakeld voor het verdere toernooi.  

Met deze uitslag is Noordpool met 9 punten eveneens dag winnaar geworden wat recht geeft om ook deel te nemen aan het A toernooi op 2 januari.

De einduitslag in poule B werd uiteindelijk

  1. Noordpool: 9 punten
  2. VV Winsum zondag: 6 punten
  3. ZEC: 3 punten
  4. KRC: 0 punten

Hierdoor hebben we op 4 januari de volgende halve finales

  • Usquert – Winsum
  • Warffum – Noordpool