Uithuizen – Stichting Hogeland Cup organiseert komende winterperiode voor de vijfde maal haar zaalvoetbaltoernooi voor veldvoetbalverenigingen van Het Hogeland. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor het eerste lustrum in volle gang. De organisatie is nog op zoek naar een aantal sponsoren om de begroting sluitend te krijgen.

De formule van het meerdaagse toernooi is dezelfde als vorig seizoen, toen werd besloten alleen die verenigingen uit te nodigen die actief zijn in de komende gemeente Het Hogeland. Net als vorig jaar hebben alle clubs uit de gemeenten Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond een uitnodiging ontvangen. De formule om naast het A- en B-toernooi voor heren ook de dames en de A-junioren (JO-19) uit te nodigen, blijft gehandhaafd. De teams moeten zich voor 1 december hebben ingeschreven. Komend weekend vind de loting plaats. 

 Door onverwachte omstandigheden was de organisatie genoodzaakt om deze week speeldata voor de komende Hogeland Cup enigszins aan te passen: donderdag 27 december (1e ronde dames A- en B-toernooi), vrijdag 28 december (1e ronde B-toernooi heren), zaterdag 29 december (1e ronde A-junioren), woensdag 2 januari (1e ronde A-toernooi heren), donderdag 3 januari (halve finales en finale dames en A-junioren) en vrijdag 4 januari (Gala Avond met halve finales en finales heren A en B). Alle wedstrijden worden gespeeld in sportcentrum De Mencke in Uithuizen. Voor meer informatie zie www.hogelandcup.nl.

Ommelander Courant 29 nov. 2018